Kiss Áron Neveléstörténeti Tehetségműhely - ON

Itt a weboldalon is többször írtam már arról, hogy milyen fontosnak tartom a mester - tanítvány viszonyt, hogy őszintén hiszek abban, hogy a jól működő, mindkét fél számára jelentőséggel bíró közös munka közös sikereket eredményez, és ezzel gazdagodik mester és tanítvány egyaránt. 

Persze az eredmények más úton is megérkezhetnek, de ezek az utak sokkal kellemetlenebbek, vidámság, motiváltság, lelkesedés helyett, az a keserűség, csalódás, megbántottság útja.

Hiszek továbbá abban is, hogy bár egyetlen ember a világot nem is, annak egy kis szegletét igenis megváltoztathatja, és megadhatja másoknak azt, amiből ő nem kapott. Azt hiszem részben ez az igyekezet hívta életre a Kiss Áron Neveléstörténeti Tehetségműhelyt 2015 elején. Persze a "mester" minden lelkesedése dacára önmagában még kevés a sikerhez, lelkes hallgatókra is szükség van. Nekem szerencsém volt. Az ötlet megjelenésével együtt a műhelyt sikerült hallgatókkal is megtölteni! De még milyenekkel! :-)

A tehetségműhely fő célja természetesen a tudományos kutatás, a sikeres TDK és OTDK-részvétel elősegítése. De, ha képes vagyok közösséget kovácsolni, útmutatást adni, élettapasztalathoz segíteni néhány fiatalt, akkor már egy fontos küldetést teljesítettem. Ha mindemellett néhány tudóspalántát is nevelgethetek, és egyetlen hallgató is kedvet kap a kutatói életpályához, az lesz a hab a tortán. 

Jelentem, az úton elindultunk! 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek