konferencia

Szegedi fiatalok 1922-2016 című konferencia

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és a Szegedi Tudományegyetem Polgáraiért Alapítvány tisztelettel meghívja Önt a

Szegedi fiatalok 1922–2016 című konferenciára

A konferencia ideje:

2017. november 16. 14 óra

A konferencia helye:

SZTE JGYPK Tanácsterem (Szeged, Boldogasszony sgt. 6.)

A konferencia programja:

Levezető elnök: Döbör András dékán, SZTE JGYPK

Országos Neveléstudományi Konferencia 2017

Az ősz és azon belül is a november hónap különösen gazdag konferenciákban. Ennek egyik oka a Magyar Tudomány Ünnepe, amelyet 2003 óta minden év november 3-án ünnepelünk. Azon a napon, amikor 1825-ben Széchenyi István birtokának egy évi jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudós Társaság megalapítására.

Horizontok és Dialógusok II. neveléstudományi konferencia, Pécs

Az idei évben 2016. május 4-6. között kerül megrendezésre a Pécsi Tudományegyetemen a Horizontok és Dialógusok II. neveléstudományi konferencia.

Az előadásomra május 4-én, a 14.15-kor kezdődő Oktatástörténet II. szekcióban kerül sor.

Isztambulra készülve...

A tavalyi londoni ISCHE tapasztalatai alapján a Trianon-problémakört szeretném Isztambulban még pontosabban szemléltetni, mert úgy tűnik, hogy a két világháború közötti magyar társadalom lelki állapota (és ennek következtében többek között oktatási rendszerének változása, a nevelés szellemisége, a nemzetnevelés) nem érthető a nyugati kollégák számára.

Az idén ezzel a képpel szeretnék rávilágítani arra - talán így könnyebben tudnak majd azonosulni a problémával -, hogy más országokat hogyan érintett volna egy hasonló békeszerződés.

Oldalak